Pernilla Berg berättar att Mitthem tidigarelägger fastighetsunderhåll för att hjälpa lokala företag. Bilden till vänster visar ett nybygge i Njurunda på 30 hyreslägenheter. Foto: SVT/Mitthem

Mitthem skyndar på underhållsarbete – vill stötta lokala företag

Uppdaterad
Publicerad

Mitthem har beslutat att prioritera om underhållet av bostäderna under 2020. Medan underhåll inomhus får stå tillbaka av smittskyddsskäl, tidigareläggs det utvändiga underhållet.
– Vi vill skapa så mycket jobb som möjligt redan nu, säger Pernilla Berg, ordförande i Mitthem.

Beslutet fattades på ett styrelsemöte i måndags och innebär att underhållsåtgärder som kan göras utomhus genomförs tidigare medan det som måste göras invändigt skjuts upp.

– Vi ser en stor risk att företag går under i och med att det finns arbeten som inte kan utföras på grund av smittorisken. Vi kom fram till att det är bra om vi skynda på lite underhållningsinsatser som man kan utföra utomhus då det inte är lika känsligt att jobba som när man är inne hos någon, säger Pernilla Berg.

Exempel på underhåll som kan komma att tidigareläggas är fasadarbeten, fönsterarbeten och takomläggningar.

Ingen extra kostnad

Mitthem genomför årligen underhållningsarbete av sina bostäder till ett värde av 180 miljoner kronor. Omprioriteringarna väntas inte bidra till ökade kostnader.

– Det här kommer inte att kosta oss extra eftersom det handlar om en omprioritering där vi tidigarelägger planerat underhåll som ändå var tänkt att göras. Målet är att skapa så mycket jobb som möjligt redan nu, säger Pernilla Berg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet