Mittuniversitetet lämnar Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Mittuniversitetets styrelse och dess rektor Anders Söderholm föreslår nu att alla utbildningar vid Campus i Härnösand flyttas till Sundsvall.

Frågan om en eventuell omlokalisering av verksamheten i Härnösand till Sundsvall, alternativt en bibehållen lärarutbildning i Härnösand har den senaste tiden utretts närmare.

Under onsdagen hölls en pressträff om Mittuniversitetets framtid och vid den framkom att universitetsledningen lägger fram ett förslag om att flytta verksamheten från Härnösand till Sundsvall.

Mittuniversitetet

Svårt att rekrytera

Skälet är att det är svårt att rekrytera studenter som vill bo i Härnösand.

– Verksamheten bygger nästan uteslutande på distansstudenter och på sikt blir det svårt att upprätthålla en god campusmiljö och studentservice med så få reguljära studenter, säger Anders Söderholm, rektor.

SVT Mittnytt kunde redan i höstas berätta att Sundsvalls kommun erbjudit sig att bygga en ny lärarhögskola på Grönborgs i Sundsvall för 135 miljoner.

Personalen erbjuds följa med

Om Universitetsstyrelsen den 19/2 beslutar i enlighet med förslaget, så kommer omlokalisering att ske under 2015.

All personal i Härnösand erbjuds följa med till Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittuniversitetet

Mer i ämnet