Foto: SVT

Mittuniversitetet satsar på forskning i Örnsköldsvik

Publicerad

Mittuniversitetet och Örnsköldsviks kommun har skrivit samverkansavtal och satsar tillsammans sex miljoner kronor på forskning.

Avtalet riktar, utöver kompetensförsörjning, in sig på samverkan inom tio forskningsområden: lära genom livet, må bra, förvaltningsmodeller, medborgarnytta, smart city, logistik/optimering, digitala tjänster, nya affärsmodeller, miljöteknik och hållbara energilösningar.

– Jag är mycket glad och förväntansfull över samarbetet då det stärker Örnsköldsviks attraktivitet. Vi kan visa att här finns en kunskapsdriven utveckling, säger Martin Paju, utvecklingsstrateg vid Örnsköldsviks kommun.

Det nya avtalet med Örnsköldsviks kommun är det femte samverkansavtalet med kommuner i regionen.

– Det här är ytterligare ett led i vår strävan att vara en drivkraft för regionen. Vi ser tydligt vilken samhällsnytta samverkansavtalen åstadkommer och det mycket tillfredsställande att vi nu kan utveckla våra relationer med Örnsköldsvik, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.