Mordåtal dröjer en månad

Uppdaterad
Publicerad

Åtal mot den 17-åring som misstänkts för mordet på en 26-årig kvinna kan komma om en månad. 17-åringen genomgår just nu en psykiatrisk undersökning.

I början av förra veckan hittades en svårt skadad kvinna vid en gångväg i centrala Sundsvall. Det stod snabbt klart att den 26-åriga kvinnan utsatts för ett grovt våld och hon avled senare av sina skador.

Kort efter larmet om den skadade kvinnan kom en 17-årig pojke in på polisstationen i Sundsvall och anmälde sig själv för dådet. Han greps av polis och anhölls efter förhör. Två dagar senare häktades han misstänkt för mord.

Mordet vid Bergsgatan

Psykiatrisk undersökning

Åklagare Peter Salzberg säger till SVT Västernorrland att analyser av fynd pågår. Den misstänkte 17-åringen mår psykiskt dåligt har därför vistats på rättspsykiatriska kliniken. Just nu genomgår han en rättspsykiatrisk undersökning och eventuellt kommer ytterligare förhör att hållas med honom.

Peter Salzberg menar dock att inget väntas framkomma som påverkar uppfattningen om hur mordet gått till. Åtalet väntas komma om 4-5 veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet vid Bergsgatan

Mer i ämnet