Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Advokat Pontus Sjölund som försvarar 23-åringen säger bland att frisläppandet indikerar att rätten inte anser mannen vara misstänkt på sannolika skäl – se och hör mer i videon. Foto: Patric Sellén/SVT, Ur polisens förundersökning

Mordförsöken i Sidsjö: Åtalad 23-åring släpptes fri efter rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-åring som greps utomlands och ställdes inför rätta misstänkt för delaktighet i mordförsöken i Sidsjö i Sundsvall i somras släpptes på fri fot vid lunchtid på fredagen.

När rättegången avslutats ansåg Sundsvalls tingsrätt inte att det fanns skäl att hålla mannen häktad längre.

Rättegången mot de övriga misstänkta i gängmålet som bland annat handlar om mordförsöken på två tonåringar i Sidsjö i juli i fjol avslutades strax före jul. Där dömdes elva av de tolv åtalade. En 24-åring fick 14 års fängelse för bland annat försök till mord och människorov.

Domen har överklagats och målet tas upp i hovrätten senare under vårvintern.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

En 23-åring från Sundsvall som också misstänktes för inblandning i själva mordförsöken lämnade dock landet efter dådet.

Greps i Turkiet

Han efterlystes internationellt, och mellan jul och nyår greps han av turkisk polis och sattes på ett plan till Sverige.

Han åtalades mot sitt nekande för försök till mord och människorov. Men när rättegången mot honom avslutades vid lunchtid på fredagen släpptes han på fri fot av tingsrätten, eftersom rätten anser att häktningsskäl saknas.

I klippet ovan kommenterar 23-åringens försvarare, advokat Pontus Sjölund, vad det kan betyda för utgången i målet.

Domen i målet kommer den 1 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet