Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
125 deltagare från 12 länder samlas i Örnsköldsvik för att delta på Musikmakarnas kurs. Hör ett litet smakprov på en av de skrivna låtarna. Foto: Julija Sidner/SVT

Musikskapare från 12 länder har bootcamp i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Vad har Tyskland, Kosovo, Singapore, Mexiko och Danmark gemensamt? Det är några av länderna vars musikskapare intagit Örnsköldsvik för Songwriters camp som årligen anordnas av Musikmakarna.

125 musikskapare från 12 länder har intagit Örnsköldsvik för att delta i vårens Songwriting camp, ett låtskrivarläger.

Deltagarna har under veckan blivit indelade i blandade grupper om cirka fyra deltagare för att tillsammans skriva musik.

– Vi har blandat upp grupperna så att man så mycket som möjligt får möta nya människor. Vanligtvis jobbar man i grupper om tre och tre för att alla ska få chansen att ge lika mycket input på en låt, men nu gör vi snäppet större grupper, säger Oscar Sundelin, projektledare på Musikmakarna.

”Få lite norrländskt lugn”

För många av kursdeltagarna är det första gången de besöker Sverige och Örnsköldsvik.

– Många tycker att det är spännande att komma till en plats där det inte händer så mycket mer än att man skriver musik. Man får komma iväg, få lite norrländskt lugn och träffa andra som är låt- och produktionsnördar, säger Sundelin.

Under fredagen kommer kursdeltagarnas låtar att spelas upp på Nolaskolan i Örnsköldsvik. I videon finns ett smakprov på en av låtarna som skrivits på under veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.