Patrik Burelid tf trafikchef Nobina

Nobinas nya besked: ersätter Gunnos kostnader

Uppdaterad
Publicerad

90-årige Gunno Ohlsson har kämpat 6 månader för att få rätt mot Nobina efter sitt fall på bussen. Efter att SVT kontaktat bolaget under onsdagen lovar man nu att ersätta honom. Den aktuella chauffören har dessutom fått sparken.

I mailväxlingen mellan bussbolaget Nobina och Gunno Ohlssons sonhustru Lillemor har bolaget krävt att Gunno ska ge signalement på chauffören eller registreringsnummer på bussen där olyckan inträffade.

– Det är tråkigt att han känner så, vi har bara ställt frågor för att kunna ge vårt försäkringsbolag så bra underlag som möjligt säger Patrik Burelid, tf trafikchef på Nobina.

”Ska få sina pengar”

Enligt Nobina är det viktigt att veta vilken chaufför som körde bussen för att försäkringsbolaget kräver det för att kunna betala ut eventuell ersättning.

– Nu ligger ärendet hos försäkringsbolaget och vi ska se till att kunden blir nöjd och gör allt för att han ska få ut sina pengar säger Patrik Burelid.

Ursäkten blev liggande

I ett mail till Din tur skriver Nobina redan i mars att man ber kunden om ursäkt men den ursäkten blev av någon anledning liggande hos Din tur och nådde aldrig fram till Gunno Ohlsson.

– Självklart ska han få en ursäkt, och ersättningen ska heller inte vara något problem säger Patrik Burelid.

Chauffören fick sparken

– Den aktuella chauffören jobbar inte kvar hos oss längre avslutar Patrik Burelid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.