Foto: TT

Notorisk brottsling försökte köra på kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen inkom ett larm till polisen om att en man ska ha försökt köra på en kvinna i Kramfors. Mannen är sedan tidigare känd av polisen som en notorisk brottsling och finns under närmare 90 avsnitt i belastningsregistret. 

Larmet inkom till polisen vid 20-tiden på söndagskvällen. En kvinna hade enligt polisen blivit hotad och misshandlad av en man född 72.  

Efter utredning visade det sig att mannen utöver själva misshandeln och de olaga hoten ska ha försökt köra på kvinnan med en bil. 

Husrannsakan gjordes på en adress i närheten av brottsplatsen och polis kunde hämta in mannen. Mannen anhölls senare under natten mot måndag av jouråklagare.

90 utdrag i belastningsregistret

Mannen är av lokalbefolkningen känd då han enligt polisen ofta, rent av notoriskt, begår våld och trafikbrott i Kramfors. SVT har tidigare berättat om honom och skräcken han satt i staden. Mannen har hållit på i näramre 30 år och har över 90 avsnitt i belastningsregistret under sitt namn. 

– Han kom ut ur fängelset för så sent som fyra dagar sedan, säger Robert Öhman, polisbefäl vid region Nord.

”Har inga resurser”

I april i år när vi senast berättade om mannen hade det också bara dröjt två dager efter det senaste fängelsestraffet innan mannen körde rattfull igen. Polisen stoppade honom två gånger samma dag och tog bilen i beslag. Andra gången anhölls den 43-årige mannen, men släpptes senare fri av åklagare.

– Vi har inte resurser att punktmarkera honom 24-7, så är det bara. Då får man väl se till att försöka låsa in honom, men då måste han begå brott som duger till att han ska bli inlåst också. Han ligger precis strax under gränsen hela tiden, sa Kenneth Magnusson, polisinspektör i Kramfors i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.