Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Dalin (S) och Tony Andersson (M), på dagens presskonferens kommer att leda Timrå under de kommande fyra åren. Foto: Abdullatif Haj Mohammad/SVT

Ohelig allians ska styra Timrå – S och M samarbetar

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Timrå överger sitt tidigare samarbete med Vänsterpartiet och slår istället sina påsar ihop med Moderaterna. Tillsammans har de 23 av totalt 41 mandat och kommer att leda Timrå till 2026.

Socialdemokraterna och Moderaterna berättade vid en presskonferens under torsdagen att en ny allians kommer att ta över kommunledningen i Timrå.

– Vi har kommit fram till att det bästa är att vi tillsammans bildar en majoritet och leder kommunen säger nuvarande kommunalrådet, socialdemokraten Stefan Dalin.

Kommunvalet 2022 Timrå

Den senaste mandatperioden har Socialdemokraterna styrt Timrå kommun tillsammans med Vänsterpartiet, för att behålla makten ingår S nu istället en ohelig allians med M, de två huvudkombattanterna i svensk politik. Det tog bara 11 dagar efter valet att komma överrens.

– Väljarna vet att vi befinner oss i en internationellt väldigt utsatt situation och jag tror det det är tydligt med en stark majoritet säger moderaternas Tony Andersson.

Hör i klippet ovan hur Stefan Dalin (S) och Tony Andersson (M) resonera kring samarbetet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Timrå

Mer i ämnet