Anna Holmlund i sin lägenhet Foto: Lars Holmlund

Efter Anna Holmlunds flytt till Sundsvall: ”En svår omställning”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har skicrossåkaren Anna Holmlund flyttat hem till Sundsvall. Hon bor i en lägenhet i området Haga, men i en ny situation med nya människor. – Det är en svår omställning, berättar Annas pappa Lars Holmlund.

OBS! Artikeln publicerades 14 juli 2017.

Det har nu gått snart sju månader sedan den svåra olyckan i skicrossbanan i italienska Innichen där Anna Holmlund ådrog sig allvarliga hjärnskador. Hon har nu flyttat från Danderyds sjukhus till en lägenhet i Haga i Sundsvall med full uppbackning av anställd personal.

Anna Holmlund

LÄS MER: Så gick kraschen till

Det fungerar

– Det fungerar, men det är en svår omställning, berättar Annas pappa Lars Holmlund och förklarar att Anna har svårt att klara av allt för många nya människor på en gång.

– Hon stänger av och klarar inte sådant som hon klarade tidigare, säger han och poängterar att de har valt att begränsa den mängd personer som träffar Anna för att inte alla nya intryck ska bli en allt för stor belastning. Familjen vill därför inte ha några ytterligare besök.

LÄS MER: Anna Holmlunds pappa om olyckan

Har inget facit

Nu fokuserar man på att stimulera Anna med sådant som hon tycker om att göra för att få en så trygg tillvaro som möjligt och sedan får man ta ett steg i taget.

– Det här är inte som att bryta benet, att det läker och sedan kan man börja träna. Vi har inget facit, det är bara tiden som kommer att visa hur det går, konstaterar Lars som nu i alla fall har sin dotter närmare hemmet på Alnö.

Foto: Lars Holmlund

LÄS MER: ”Nu har hon börjat le igen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anna Holmlund

Mer i ämnet