Visa alla (3)
Visa alla (3)

Vänsterpartistens utspel: ”Nu kan vi öppna förlossningen i Sollefteå”

Publicerad

Vänsterpartiets gruppledare i landstinget, Lars Gunnar Hultin, tycker att de extra miljonerna till förlossningsvården ska till Sollefteå, så att BB kan öppna igen. Men Ewa Back, socialdemokratisk ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, håller inte med.

Att återigen öppna förlossningen i Sollefteå är fullt realistiskt, enligt Lars Gunnar Hultin, vänsterpartiets gruppledare i Landstinget Västernorrland. Han menar att de extra miljonerna som hans parti på riksnivå kommit överens med regeringen om, ska till Sollefteå.

Vänsterpartiets gruppledare i landstinget, Lars Gunnar Hultin.

Vill förstärka i Ådalen

– Det här ger möjligheter att åter öppna BB i Sollefteå utan att belasta annan verksamhet, säger Hultin. Vi ska ju ha en rättvis vård i länet, och det är ju i Ådalen vi behöver förstärka. Om inte nuvarande majoritet tar beslut om att återöppna förlossningen i Sollefteå, så kommer nästa att göra det, efter valet, fortsätter han.

Svårt att rekrytera

Ewa Back, socialdemokratisk ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Men Ewa Back (S) menar att det här inte är så enkelt.

– Pengarna löser inte kompetensfrågan, det har varit svårt att rekrytera läkare till Sollefteå, säger Back. Här i Västernorrland har vi ju också goda resultat inom förlossningsvården. Jag anser att pengarna kan användas till personalutveckling, forskning och för att förstärka neonatalvården.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet