Foto: Örjan Leek

Nu rivs och ersätts järnvägsviadukten i Härnösand

Publicerad

Nu startar arbetet med att byta ut järnvägsviadukten i central Härnösand. Anledningen är att den är i för dåligt skick och måste rivas och ersättas med en ny. Projektet beräknas ta ungefär ett år.

Bygget av den nya bron kommer att påverka Härnösandsborna genom att bron stängs av från den 1 oktober till och med den 5 juli 2019. På den västra sidan av bron blir det alltså stopp för all biltrafik mellan Säbråvägen och Kaptensgatan. Det ska däremot vara öppet för gång- och cykeltrafikanter förbi byggplatsen.

På den östra sidan är dock bara själva järnvägsviadukten avstängd. För trafikanter förblir det alltså fullt möjligt att köra upp på E4:an.

45 miljoner kronor

Bygget innebär också totalt tre perioder med tågstopp för arbeten som inte kan fullgöras när tåg kör förbi. Det första tågstoppet blir mellan 8-21 oktober, det andra i två dagar i mitten av december och det tredje tågstoppet blir under fyra dagar i början av juni 2019. Exakta datum är ännu inte spikade.

Det är Härnösands kommun som äger bron och står för investeringen på 45 miljoner kronor. Entreprenör är Svevia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer