Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rockad på polischefsposterna i länet – hör Veronica Andersson, t f lokalpolisområdeschef, berätta om sin nya roll i videoklippet: ”Min första dag på jobbet i dag”. Foto: SVT

Snurr på chefsrollerna inom polisen i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

I polishuset i Sundsvall sker just nu en omflyttning av tjänster på chefsnivå. Chefen för utredningssektionen tar över som lokalpolisområdeschef i Medelpad – och ersätts i sin tur av chefen för avdelningen för grova brott.

Ordinarie lokalpolisområdeschef i Medelpad, Josef Wiklund, ska jobba med att organisera polisen i FN:s regi under ett års tid. Han kommer att vara placerad i Republiken Somaliland, en sedan 1991 självutropad stat i östra Afrika.

Hans ersättare under hans frånvaro är chefen för utredningssektionen vid polisen i Västernorrland.

 – Det är mycket nytt. En massa annat än utredningar kan man säga, säger Veronica Andersson som från och med nu alltså är tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Ny chef för utredningssektionen

Josefine Perming Tengqvist är chef för avdelningen för grova brott som ingår i utredningssektionen. Hon tar i sin tur över som tillfördordnad efter Veronica Andersson och även hon gjorde sin första dag som chef för avdelningen för utredning av grova brott i veckan.

 – Det är intensivt men spännande! Det blir en hel del del nya uppgifter för mig och det känns otroligt roligt och utmanande, säger Josefine Perming Tengqvist.

Vem som tar över efter Josefine Perming Tengqvist är ännu inte klart.

Hör Veronica Andersson berätta om vad hon kan komma med för inspel i rollen som lokalpolisområdeschef i videoklippet.

Josef Wiklund, ordinare lokalpolisområdeschef i Medelpad. Foto: SVT
Josefine Perming Tengqvist, numera chef för utredningssektionen vid polisen i Västernorrland. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer