Nysäter Wind tar höjd för coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Målet är fortfarande att Hästkullens vindkraftpark ska stå klar i mars nästa år, men byggherren Nysäter Wind begär ändå förlängning med två och ett halvt år. Bakgrunden är osäkerheterna kring coronapandemin, skriver bolaget till SVT.

Som SVT tidigare berättat har Nysäter Wind begärt att få förlänga sitt igångssättningstillstånd i Viksjö med två och ett halvt år, vilket länsstyrelsen ställer sig tveksam till.

Länsstyrelsen säger inte nej till en förlängning men anser samtidigt att bolaget egentligen saknar skäl för ett förlängt tillstånd. I det fall tillståndet förlängs anser länsstyrelsen att två och ett halvt år är för lång tid.

Beräknas klart till nästa år

Till SVT uppger bolaget att det är osäkerheterna kring coronapandemin som är orsaken till att man vill förlänga sitt igångssättningstillstånd. Målet är att hela miljardprojektet med 114 turbiner ska stå klart vid utgången av nästa år, uppger bolaget i ett mail.

– När det gäller Hästkullen, har vi fortfarande målet att samtliga 73 turbiner skall vara igång i mars 2021. Det stämmer att vi har ansökt om förlängd igångsättningstid och det beror på rådande omständigheter med coronapandemin, som vi ännu inte vet utgången,  eller effekterna, av.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet