Foto: TT

Nytt arenanamn är klart – men hemlighålls

Publicerad

Under fredagen höll GIF Sundvalls Johan Nikula tillsammans med klubbchefen Henrik Wikström möte i Stockholm för att besluta vilket namn Sundsvalls arena ska ha i fortsättningen.
– Namnet finns, det är bara en fråga om hur vi verkställer det, säger Johan Nikula.

Sundsvalls arena bytte namn från Idrottsparken till Norrporten Arena den 1 januari 2006. Därefter blev Norrporten en del av Castellum och försvann som bolag i juni förra året. Vilket ledde till att arenan blev namnlös.

Men nu ska arenan bli döpt på nytt.

Namnet finns – men hemlighålls

Under dagens möte i Stockholm har ett namnförslag presenterats. Men GIF:s ordförande Johan Nikula är förtegen om mötet.

– Vi har haft möte idag, vi har inga beslut fattade, men vi har tagit ett par kliv i rätt riktning, det kan vi säga. Och vi planerar att träffas i Sundsvall om två veckor, säger han.

Har ni några förslag eller ett namn?

– Namnet finns, det är bara en fråga om hur vi verkställer det, säger Johan Nikula.

Vad var ert första intryck när ni fick höra namnet?

– Jag är väldigt positiv till namnet. Vi är nöjda, säger han.

Johan Nikula är som sagt fåordig om mötet, men berättar att han och klubbchefen Henrik Wikström tror de är eniga över kostnaderna med den andra parten. Johan Nikula vill inte berätta vem eller vilka ”den andra parten” är, men om två veckor, när mötet i Sundsvall hålls, ska det vara klart. Då ska dessutom namnet och kostnaderna för namnbytet presenteras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer