• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Ökat underskott i Socialnämnden

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämnden i Sundsvall har fortsatta ekonomiska problem. Delårsrapporten visar att underskottet ökar med tio miljoner.

Prognosen pekar nu mot att budgeten kommer att överskridas med 90 miljoner, istället för de 80 man tidigare aviserat. Trots ett tillskott från fullmäktige på 25 miljoner kronor.

”Jag ser mycket allvarligt på läget”

En förklaring är att behoven av stöd och hjälp ökar. Det motsvarar ett underskott på 30 miljoner. Resten av summan är avvikelser inom befintlig verksamhet.

Socialbråk i Sundsvall

– Jag ser mycket allvarligt på läget och förutsätter att hela förvaltningen tar ansvar för att intensifiera arbetet med att genomföra de beslut om kostnadssänkningar som togs hösten 2013, säger Torbjörn Stark, socialdirektör.

Nu behövs ytterligare sparåtgärder för att minska kostnaderna, säger han. 

– Detta blir i så fall ett arbete som jag, socialförvaltningens ledningsgrupp och alla medarbetare aktivt måste delta i, säger Torbjörn Stark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialbråk i Sundsvall

Mer i ämnet