Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det tog 40 år innan Stefan Eriksson gick till polisen och berättade om det som kan ha hänt Olle Högbom – hör hur Olles syster Maria Högbom Andersson känner i klippet. Foto: Pierre Ragnehag/SVT, Privat

Olle Högboms syster om nya vittnet: ”Jag tror på honom”

Uppdaterad
Publicerad

Olle Högboms syster Maria Högbom Andersson tror på det nya vittnet Stefan Erikssons berättelse om vad han såg kvällen i Sundsvall då Olle försvann.

– Det ligger i linje med vad vi i familjen alltid trott. Jag tror på det han säger tills någon berättar att det inte är sant, säger hon till SVT. Se och hör henne i klippet.

SVT Västernorrland har berättat om Sundsvallsbon Stefan Eriksson som efter 40 år nu träder fram och berättar att han kan vara vittne till det som hänt försvunne 18-åringen Olle Högbom från Härnösand hösten 1983.

Han säger sig ha åkt förbi platsen i centrala Sundsvall där Olle sågs senast strax efter den sista observationen av 18-åringen. Där och då såg han en kollision mellan en bil och en cyklist på platsen.

Fallet med försvunne Olle Högbom

Stefan Eriksson säger sig ha blivit rädd inför det han såg och upplevde stämningen på platsen som hotfull. Han säger sig också ha blivit förföljd på sin väg hemåt av två av personerna på olycksplatsen.

Besvikelse

Det är skälet till att han inte vågat berätta förrän nu, säger han.

Kan du känna besvikelse och bitterhet över att det här inte kommit fram förrän efter 40 år?

– Det är klart att jag gör det, säger Maria Högbom Andersson – men tillägger att hon ändå är väldigt tacksam för att nya uppgifter kommer in som kan bidra till klarhet för de anhöriga om vad som egentligen hände Olle.

Se videon och hör hennes tankar kring det nya vittnesmålet.

Vet du något mer om vad som kan ha hänt Olle Högbom? Kontakta i så fall reportern Patric Sellén via mejl patric.sellen@svt.se eller via telefon på 060-190170. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet med försvunne Olle Högbom

Mer i ämnet