Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josefine Perming Tengqvist, chef för avdelningen för grova brott vid polisen i Västernorrland, berättar om det nya vittnesmålet i fallet Olle Högbom – se och hör henne i klippet. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Polisen om nya uppgifterna i Ollefallet: ”Vi har hållit förhör”

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Erikssons berättelse om vad han såg samma kväll som 18-årige Olle Högbom försvann i Sundsvall finns numera även i polisens utredning av försvinnandet.

Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott, säger till SVT Västernorrland att de nya uppgifterna kollas upp för fullt – se och hör henne i videon.

Förutom att ett långt förhör hållits med Stefan Eriksson har polisens utredare även hållit förhör med en annan person, med koppling till Stefan Erikssons uppgifter.

Även förhör med fler personer kommer att hållas inom kort.

Fallet med försvunne Olle Högbom

Vad har kommit fram hittills efter det att vittnesmålet kommit till er kännedom?

– Det kan jag inte gå in på med hänsyn till förundersökningen, säger Josefine Perming Tengqvist.

Okänt med vittne

Att det skulle kunna finnas ett vittne till det som kan ha hänt Olle Högbom, är det något som över huvud taget funnits på kartan tidigare?

– Jag vet inte om att vi har haft ett vittne som har uttalat sig så specifikt tidigare. Det han säger om att det ska ha handlat om en olycka av det slaget han beskriver, de uppgifterna förekommer däremot sedan tidigare.

På grund av ett skolinbrott fanns många poliser i området då Olle försvann. Stefan Eriksson är inne på att det kan ha varit poliser han såg på platsen. Skulle det kunna vara så?

– Ja, han antyder det. Vi har förhört de poliser som var på plats då, och det har inte fört utredningen vidare när det gäller det, säger Josefine Perming Tengqvist.

Hon poängterar att tidsfaktorn, att det gått 40 år, är en försvårande omständighet. Se och hör mer om varför Stefan Eriksson väntat så länge med sitt vittnesmål här.

Olle Högboms försvinnande preskriberades som ett eventuellt brott år 2008. Sedan dess utreds ärendet som ett försvinnande, främst med hänsyn till de anhörigas möjlighet att få klarhet om vad som hänt.

Vet du något mer om vad som kan ha hänt Olle Högbom? Kontakta i så fall reportern Patric Sellén via mejl patric.sellen@svt.se eller via telefon på 060-190170. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet med försvunne Olle Högbom

Mer i ämnet