Foto: Hans Lindblom

Olycka med lastbil – trafiken blockerad på E 4 söder om Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka med en lastbil gör att trafiken inte kan ta sig fram i södergående riktning på E 4 söder om Sundsvall. Bland annat är Sundsvallsbron avstängd. På grund av sanering kommer det vara stopp till ikväll.

Olyckan inträffade i höjd med Bredsand strax efter klockan 08.30. Ambulans, polis och räddningstjänst körde till platsen.

Lastbilen hade hamnat snett över vägbanan som leder söderut. Precis efter olyckan var det avstängt för trafik i båda riktningar, men efter en stund kunde den norrgående trafiken släppas på igen. Enligt Trafikverket är dock E 4 fortsatt avstängd mellan Sundsvallsbron och trafikplats Stockvik.

– Man leder om trafiken via gamla E 4, väg 562. Men det kan uppstå en del köer, säger Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt prognosen kommer trafiken kunna rulla på som vanligt igen först vid klockan 19 på lördagskvällen. Bland annat måste lastbilen bärgas från platsen.

– Man måste också sanera vägbanan från diesel, säger Peter Jonsson.

Enligt SOS Alarm behövde ingen person föras med ambulans till sjukhus.

Artikeln uppdateras när vi har mer information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.