Sofia Blomdahl, Ragnsells

Olyckan anmäld till Arbetsmiljöverket

Publicerad

Ragnsells har anmält syraolyckan i Söråker och inleder nu en internutredning efter explosionen.

Två personer utsattes för saltsyra när en behållare med saltsyra exploderade på tisdagsmorgonen. Ingen skadades allvarligt men avfallsföretaget Ragnsells inleder nu en internutredning.

Säkerhetsrutiner

Enligt Sofia Blomdahl som är arbetsmiljöchef vid Ragnsells ska säkerhetsrutinerna ha fungerat som de skulle. Arbetskamraterna gjorde allt rätt och skyddsutrustningen fungerade den skulle.

– De som utsattes för syran har fått komma hem och vi är glada att följderna av olyckan inte blev så allvarliga. Vi kommer att sätta samman en grupp som går igenom händelseförloppet i detalj. Om några dagar vet vi mer men idag är det för tidigt att dra några slutsatser, säger Blomdahl.

Saltsyra

Saltsyra tillhör de avfallsprodukter som hanteras rutinmässigt av Ragnsells. I det här fallet förvarades i en så kallad IBC-behållare, vilket är en plastbehållare som rymmer en kubikmeter.

Olyckan har anmälts till Arbetsmiljöverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer