Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bara dagar efter beskedet om regionsamarbetet – nu kommer vass kritik inifrån centern. Blivande regionrådet Jonny Lundin (C) har nu fått en öppen strid inom sitt eget parti att hantera Foto: Pierre Ragnehag/SVT (montage)

Öppen splittring inom Centerpartiet i Västernorrland – hård kritik mot regionsamarbetet

Uppdaterad
Publicerad

I en debattartikel går nu tretton centerpartister från Ångermanland till hårt angrepp på det nya styret i regionen. ”Vi är kraftfullt emot samarbetet” heter det från undertecknarna, som befarar att samarbetet med M och S kommer att skada Centerpartiet i regionen.

Det är i TÅ, Tidningen Ångermanland, som de tretton centerpolitikerna nu går till hård attack mot det egna partiets samarbete i Västernorrland.

På flera punkter riktas vass kritik mot samarbetspartierna Moderaterna och Socialdemokraterna.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Under Centerpartiets distriktstämma nyligen genomfördes en omröstning där förespråkarna av regionsamarbetet om styret vann tydligt, 65 ja-röster mot 25 nej.

Jonny Lundin, blivande regionråd, har efter omröstningen velat undvika en splittring men istället blev det tvärtom. Centerpartiet visar nu upp en rejäl spricka i öppen dager.

I klippet: Mer om kritiken mot det nya regionsamarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Västernorrland

Mer i ämnet