Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvarts miljon kronor från kommunens kassa gick till premiären av ”Arthur the king”. Hör hur kommunen motiverar sponsringen i videon. Foto: Julija Sidner/SVT

Örnsköldsviks kommun sponsrade Arthur-premiären med en kvarts miljon

Publicerad

I veckan hade ”Arthur the king” premiär på Palladium i Örnsköldsvik.

Vem som stod för en del av notan för premiären? Örnsköldsviks kommun.

Det handlar om totalt 250 000 kronor som kommunen sponsrat filmpremiären med.

– Vi fick förfrågan om att göra det här eventet, Mikael har själv lagt ner mycket resurser och egen tid för att få det till en bio och en galapremiär. Då gick in Örnsköldsviks kommun och stöttade för att få det förverkligat, säger Carolina Sondell (S).

Gatuhunden Arthur

På vilket sätt har ni gått in och stöttat?

– Vi har stöttat framförallt med pengar. 250 000 kronor för själva galapremiären, eventet och att filmen ska visas på biosalongen. Vi hoppas att det ska ge marknadsföring, säger Sondell till SVT Västernorrland.

Beslut i samråd med oppositionen

Enligt Johannes Nordin (M) kommer pengarna från kommundirektörens kassa och beslutet fattades förra veckan i samråd med kommunalråden i både kommunstyret och oppositionen.

– Vi har pengar för att göra marknadsföring, bidra till event och arrangemang i kommunen och det här är en del av det, säger han.

Förutom kommunen har även flera andra lokala aktörer varit med och bidragit med sponsring av galapremiären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet