Foto: SVT

Örnsköldsviks museum blir digitalt

Uppdaterad
Publicerad

I dag tisdag klockan 13 närmare bestämt, blir Örnsköldsviks museum tillgängligt i digital form. Till att börja med ska 9 000 objekt läggas ut i en sökbar databas.

I dag tisdag kommer  arkeologiska och kulturhistoriska föremål samt gamla fotografier att finnas bara några klick bort. Örnsköldsviks museum har digitaliserat sina samlingar under lång tid i en databas som nu alla kan komma in i.

Databasen är sökbar på objekt, person, plats, ämne och nyckelord; den innehåller till att börja med 9 000 objekt men kommer att fyllas på kontinuerligt.

Skattkälla att ösa ur

– Det digitala museet blir en riktig skattkälla att ösa ur och ger en fantastisk tillgång till museets samlingar och arkiv oavsett var du befinner dig, säger Katarina Larsson, enhetschef för friluftsliv, kulturarv och konst i ett pressmeddelande.

Under tisdagskvällen finns det också möjlighet att få mer information om det digitala museet, fast på plats i museet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.