Foto: TT

Personal på boende agerade för långsamt

Uppdaterad
Publicerad

En patient vid ett särskilt boende i Kramfors kommun har blivit funktionsnedsatt efter en stroke, något som troligtvis kunde ha undvikits om personalen agerat snabbare.

Det var i juli som personal tidigt på morgonen märkte en förändring i en patients hälsotillstånd, och tillkallade därför sköterska. Sköterskan undersökte patienten och tillkallade i sin tur läkare. Först efter att läkaren besökt patienten larmades ambulans. Det hann gå fyra timmar mellan att personalen upptäckte symptomen och att patienten lämnade boendet.

Troligtvis bestående men

Patienten har nu fått funktionsnedsättningar och ett försämrat hälsotillstånd som verkar bli bestående. Boendet skriver själva i en anmälan till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att fördröjningen hos dem kan ha lett till allvarlig vårdskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.