Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ska vara svårt att vara yrkeskriminell” – hör Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad, om arbetet mot våldsbrott. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Polischefen i Medelpad: ”Utesluter inte att vi kommer se flera grova våldsbrott”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens sprängningar i Stockholmsområdet har kopplingar till Sundsvall, enligt källor till SVT. Polisen säger att narkotikabruket är stort i Sundsvall, och att de jobbar på flera sätt för att stoppa yrkeskriminaliteten.

Polisen i Medelpad har sedan en tid särskilt utsedd personal som arbetar med trygghetsskapande insatser för att förebygga att våldsbrott ska inträffa.

– Det är inget unikt, det är den marknaden som egentligen som all organiserad brottslighet samlas kring, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad.

Knarkkriget i Sundsvall

Nationellt arbete

Han berättar att situationen är ansträngd för polisen och att man hjälper till i södra Sverige.

– Vi förstärker Stockholm från lokalpolisområdet och från hela Västernorrland, för att de ska få bättre förutsättningar att få stopp på den här våldsvågen, säger Josef Wiklund.

I klippet: Hör hur polisen jobbar för att göra det svårt att vara kriminell i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet