Foto: SVT

Polisen: ”Jobbar efter alla möjliga hypoteser”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen och natten fortsätter polisen sökandet efter 80-årige Rune Olsson. Polisen jobbar efter alla möjliga hypoteser men har ingen aning om vad som kan ha hänt honom.

Vid åttatiden på onsdagskvällen och mörkret fallit fortsatte polisen som tidigare kväll och natt med att hålla sökandet efter den försvunne 80-åringen till vägar och stigar kring Bergsåker.

– Det har inte hänt så mycket sen sist, Vi kör på samma spår. Vi utvärderar hela tiden om insatsen kommer fortsätta eller inte men än så länge är det sagt så, säger Michael Andreassen, polisinsatschef vid polisen i Västernorrland.

Försvunnen 80-åring

Polisen bearbetar de tips som kommit in under dagen och kollar även in platser som 80-åringen brukar vara på. Bland annat har de sökt i Ånge där han kommer ifrån men det har inte heller gett något.

– Vi har varit där uppe tidigare ett flertal gånger, säger Michael Andreassen.

”Allt är möjligt”

Det är ett mysterium vad som kan ha hänt Rune.

– Allting är ju möjligt. Vi jobbar ju efter alla möjliga hypoteser, säger Michael Andreassen.

SVT: Hur länge kan en sökinsats pågå?

– Det är ju många faktorer som spelar roll där, hur länge som personen varit borta, ålder, vilken terräng personen kan tänkas vara i.

Fortsätt tipsa polisen om försvinnandet på 114 14

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 80-åring

Mer i ämnet