Foto: TT

Polisen går igenom sexköpsmobiler

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste sexköpstillslaget mot vandrarhemmet på Norra berget resulterade i fem mobiltelefoner. Nu hoppas polisen kunna spåra sexköparna.

Det var i förra veckan som polisen slog till mot Gaffelbyns vandrarhem på Norra berget i Sundsvall. Det var andra tillslaget mot vandrarhemmet på kort tid, då greps två män för misstänkta för brott mot sexköpslagen, det fanns även misstanke om koppleri.

Det senaste tillslaget resulterade i att fyra män nu är misstänkta för sexköp men polisen beslagtog även fem mobiltelefoner tillhörande kvinnan som sålde sex. Dessa håller nu på att analyseras av polisen.

Prostitution i Sundsvall

–Vi håller på att analysera telefonerna så vi kan inte gå ut och säga vilken information vi har och hur vi har hittat den. Vi tittar på kontaktistor, sms, samtalshistorik och bilder, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland.

Har det resulterat i några misstänkta sexköpare?

–Det kan jag inte säga ännu, vi får fram ohyggligt mycket material. Vi hoppas att det resulterar i skälig misstanke och är så fallet så kommer de misstänkta att kallas till förhör, säger Henrik Blusi.

Är det inte väldigt svårt att bevisa att sexhandel har ägt rum?

–Det beror helt och hållet på vad vi får fram från telefonerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prostitution i Sundsvall

Mer i ämnet