Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har ökat sin närvaro i stadsdelen Nacksta markant den senaste tiden, något som verkar uppskattas av de boende i området. Hör dem berätta om sina tankar kring den ökade närvaron i videon. Foto: SVT

Polisen i Nacksta i Sundsvall dygnet runt – boende om den ökade närvaron: ”Tryggt och skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Målade polisbilar, drönare och civila polisbilar.

Polisen har ökat sin närvaro i flera områden i Sundsvall efter våldsvågen i Stockholm – framför allt i Nacksta, där polisen är i princip dygnet runt.

– Det är bra att de är här och ser efter vår säkerhet, säger Nackstabon Yasir Awes.

Efter den senaste tidens våldsupptrappning i Stockholm – något som har kopplats till drogmarknaden i Sundsvall – har polisen valt att visa extra stor närvaro i samhället.

Nacksta, som tidigare pekats ut som ett prioriterat område för polisen, är också det område som prioriteras högst hos polisen när det gäller den här insatsen.

Framtiden oviss

Hur länge polisen kommer fortsätta att hårdbevaka området är däremot oklart.

– Det som jobbar med de frågorna lägger planen löpande, säger kommunpolisen Emma Hoffman.

SVT Nyheter Västernorrland var på plats i stadsdelen och pratade med både patrullerande polis och de boende i området.

Hör dem berätta om sina tankar om den ökade närvaron i videon.

Det här Nacksta

Nacksta är en stadsdel väster om Sundsvalls centrum som består av ett bostadsområde och ett industriområde. I området bor drygt 4 000 personer, och Nacksta är ett karaktäristiskt miljonprogramsområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.