Färre än väntat dök upp på bilträffen i Birsta i helgen. Bilden är tagen vid tidigare tillfälle. Foto: Gobiten

Polisinsats i Birsta vid bilträff – få ungdomar dök upp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Sundsvall genomförde på lördagskvällen en planerad insats i Birsta i samband med en bilträff som befarats bli stor – men så blev det inte riktigt.

Den 3 april infördes förbud mot fordonstrafik kvällstid på vissa vägar i Birsta, efter problem vid bilträffar där om helgerna.

Enligt polisen fanns uppgifter om att bilträffen i Birsta denna lördag hade fått 1 300 anmälningar om deltagande. Men på plats konstaterades att det var betydligt färre.

Ett 20-tal fordon var i omlopp och byttes ut under kvällen och natten. Detta var dels vid en matvarubutiks parkering i Birsta, och vid NHK Arena i Timrå.

Körde fort på E4

Helikopter användes under natten, och polisen har rapporterat en rad brister i fordon och i trafikuppförande under kvällen. Bland annat olovlig körning på crossmoped, och två kraftiga hastighetsöverträdelser på E4.

Samtliga som polisen har mött skötte sig trots detta bra och berusningsnivån var relativt låg, enligt polisen som ger beröm till ungdomarna på plats.

En uppmaning om att inte samlas i stora folkskaror verkar ha hörsammats, i samband med risken för spridning av coronavirus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.