Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Stillbild: Gobiten.se, Video: Privat

Person på väg till psykiatrin hotade taxichaufför – orsakade polisinsats i Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen greps och anhölls en man i 40-årsåldern i Timrå efter en polisinsats. Mannen som nu också begärts häktad misstänks för bland annat grovt vapenbrott då han uppträtt beväpnad under en taxiresa.

Det var vid 20.30-tiden som polisen larmades till centrala Timrå och stannade en bil.

– Det var en taxichaufför som slagit larm om att en passagerare haft ett vapen på sig som han visat upp, säger senior åklagare Malin Löfgren till SVT.

Enligt åklagaren handlade det om en psykiatripatient på väg hemifrån till psyket. Initialt greps även en medpassagerare i taxin, men det framkom snart att den personen inte hade något med saken och den anhållne mannen att göra. Medpassageraren släpptes ganska snart.

Sent på fredagseftermiddagen begärde senior åklagare Malin Löfgren mannen häktad misstänkt för två fall av grovt vapenbrott och grovt brott mot knivlagen.

I klippet går det att se när själva gripandet skedde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.