Polismannen får sparken av polisens personalansvarsnämnd. Foto: arkivbild TT

Polismannen från Ångermanland får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Den polisman i Ångermanland som dömdes i mars för flera fall av dataintrång får nu sparken, det meddelar polisens personalansvarsnämnd (PAN).

– Vi har ingen annan uppfattningen än personalansvarsnämnden, säger Michael Säll Lindahl, regionpolischef i Nord.

Han åtalades för sju fall av dataintrång, då han gjort slagningar på bilar via polisens register som han var spekulant på privat. I början av mars beslutade personalansvarsnämnden att polismannen skulle skiljas från sin anställning om han dömdes ”i huvudsak i enlighet med åtalet” för dataintrång.

Nu har polisens personalansvarsnämnd avslutat polismannens anställning och den upphör omedelbart från att polismannen får del av avskedandet.

”Förmodligen rätt bedömning”

– Ärendet är avslutat och det blev i enlighet med bedömningen som vi gjorde och det är väl bra. Då gjorde vi förmodligen rätt bedömning, säger Michael Säll Lindahl.

Polismannen har internutretts vid ett flertal tillfällen för olämpligt beteende i tjänsten och polisens personalansvarsnämnd har vid totalt fyra tillfällen gett honom varningar i form av disciplinpåföljder.

I videon nedan kan du se turerna kring polismannen på 60 sekunder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den omtalade polismannen misstänktes för stöld men nu har förundersökningen lagts ner. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.