Abir Al-Sahlani och krönikan i Göteborgsposten. Foto: Christine Olsson/TT/GP Montage

Politikerns ilska efter ”Jimmie moment”-krönikan

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har en gästkolumn i Göteborgsposten skapat stor debatt i sociala medier. En av de som reagerat starkt är Abir Al-Sahlani (C), europaparlamentariker med bakgrund i Härnösand.

I krönikan beskriver läkaren Kajsa Dovstad sina känslor inför att Sverige, enligt henne, har förändrats på grund av invandringen. Hon skriver om att hon inte kunde köpa ”vanlig mat” en sen kväll i Gävle, utan endast hittade snabbmakaroner och fermenterade grönsaker i en arabisk butik som var öppen, och att hon då fick ett så kallat ”Jimmie moment”.

Föräldrarnas matbutik

Kolumnen och begreppet ”Jimmie moment” har blivit en stor snackis i sociala medier under veckan och en som reagerat är Abir Al-Sahlani (C), europaparlamentariker med bakgrund i Härnösand.

Hon kom till Härnösand som 15-åring och i ett inlägg på Twitter berättar hon hur hennes föräldrar startade en livsmedelsbutik på Storgatan när de inte fick några jobb.

Abir Al-Sahlanis Twitterinlägg

”Klanka inte”

I tråden skriver hon ”Klanka inte på människor som sliter hårt för att försörja sig och sina familjer. Att du får ett #jimmiemoment säger så mycket mer om dig än om nåt annat!”

I klippet berättar Abir Al-Sahlani mer om varför hon reagerat så starkt på krönikan i GP.

Abir Al-Sahlanis pappa i affären som han och familjen drev i Härnösand. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.