Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är oansvarigt att låtsas som att man kan använda ettåriga statsbidrag för permanenta verksamheter, säger regionrådet Viktoria Jansson (M). Foto: SVT arkiv / Pierre Ragnehag SVT

Politiska majoriteten i region Västernorrland nobbar Buschs BB-peng: ”Oansvarigt”

Uppdaterad
Publicerad

Vice statsminister Ebba Busch (KD) meddelade för en tid sedan att 1,6 miljarder kronor skulle satsas på förlossningsvården och kvinnors hälsa – där 150 miljoner kronor avsätts till mödra- och förlossningsvården på landsbygden.

Något den politiska majoriteten i Region Västernorrland avvisar.

– Oansvarigt, säger regionrådet Viktoria Jansson (M).

Det är alldeles för många barn i norra Sverige som har sett dagens ljus på tungt trafikerade vägar på väg till BB, sa Ebba Busch vid en pressträff för en månad sedan när satsningen på förlossnings- och mödravården presenterades.

– Det är för att återöppna förlossningskliniker, det kan handla om att bevara kliniker som annars skulle stänga ner och att införa fler vårdplatser på befintliga kliniker, sa Ebba Busch (KD) bland annat.

Inte imponerad

Men den styrande majoriteten i Region Västernorrland – bestående av S, C och M – är inte imponerad över ministerns utfästelser.

Det är ett sätt att profliera sig som politiker och/eller som parti genom att använda statsbidrag på det här sättet, säger Viktoria Jansson (M) som också är vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i SVT:s intervju – hör henne i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.