”Kan vara det det bästa som har hänt på grund av pandemin”, säger Fredrik Strage. Foto: Privat

Fredrik Strage om Avdelning 44: ”I stil med The Office”

Uppdaterad
Publicerad

Popkulturjournalisten Fredrik Strage hyllar mockumentären från Avdelning 44  från Sundvall på sociala medier.

– Om den här tv-serien existerar som ett resultat av covid-19 så är det det bästa som har hänt på grund av pandemin, säger Fredrik Strage.

Han drar parallellen till den brittiska tv-serien The Office och berättar varför dialekten i Avdelning 44 får honom att känna ömhet – se mer i videon ovan.

Fotnot: En mockumentär är spelfilm som förespeglar att vara en dokumentär i sin marknadsföring och formspråk, oftast i komiskt syfte. Källa: Nationalencyklopedin

TV-serien ”The Office”

The Office är en brittisk komediserie för TV som sändes mellan 2001 och 2002, skriven av Ricky Gervais och Stephen Merchant. Handlingen utspelar sig på ett typiskt, tråkigt förortskontor i Slough utanför London. I huvudrollen finns Ricky Gervais själv, som den ofantligt pinsamme chefen David Brent. Serien är fiktiv men utformad som en dokumentär, filmad med handkamera och utan pålagda skratt.

Källa: Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.