Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den tidigare anställde på Postnord i Sundsvall ska ha tillverkat egna adresslappar och klistrat på utvalda paket. Foto: Ur polisens förundersökning

Postanställde pakettjuven i Sundsvall döms till ett års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern döms för grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri och grov stöld, efter att han under sin tid som postanställd adresserat om paket med falska etiketter som fyra medhjälpare hämtat ut. Paketen har främst innehållit mobiltelefoner och annan elektronik.

Mannen avslöjades med hjälp av bilder från en övervakningskamera.

Två manliga medhjälpare, också i 20-årsåldern, döms bland annat för medhjälp till grovt bedrägeri, häleri och grov stöld. Påföljderna blir villkorlig dom med dagsböter och samhällstjänst.

Kvinnor får ungdomstjänst

Två kvinnor som hämtade ut paketen med falska etiketter får ungdomstjänst i 40 timmar. De var i 15-årsåldern då brotten begicks.

Den före detta postanställde mannen ska betala skadestånd till elektronikföretaget och till Postnord med drygt en halv miljon kronor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.