Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gatuhunden Arthur blev rikskändis när han kom till Sverige från Ecuador. Nu hoppas producenterna Tucker Tooley (tv) och Mark Canton att Arthur blir en världskändis. Foto: TT/privat

Arthurfilmens producenter: ”Vi letar den bästa hunden”

Uppdaterad
Publicerad

Den engagerande historien om Arthur ska som bekant bli spelfilm. Det är dock mycket som ska benas ut innan man trycker på rec-knappen. Just nu letar producenterna efter rätt regissör och skådespelarhund.
– Vi vet hur viktigt det här är eftersom det är han som är filmens titel, säger Mark Canton, producent, till SVT.

Vid det här laget känner ni troligtvis till vad som hände. Mikael Lindnord från Örnsköldsvik är i Ecuador och tävlar i VM i multisport när en illa medtagen hund plötsligt kommer fram till honom, får en köttbulle och därefter beslutar sig för att följa med honom och delta i de mödosamma strapatserna.

Husses roll klar

Historien ska bli film med tvåfaldigt Oscarsnominerade Mark Wahlberg i huvudrollen som Mikael Lindnord.

– Det var när Tucker och jag producerade filmen Den of Thieves med Gerard Butler, som vi en söndagskväll tittade på en sportsändning. Där visades den otroliga dokumentären om Arthur. Vi bara tittade på varandra och kände direkt att vi kunde föreställa oss historien som en storfilm över hela världen, om den här mannen, teamet och hunden, säger Mark Canton.

Måste hitta rätt hund

Filmens båda producenter Mark Canton och Tucker Tooley vill inte avslöja hur stor budget filmen har, men försäkrar att den är tillräckligt stor för att filmen ska kunna visas i båda USA och Sverige. Det svåra är emellertid att hitta rätt personer, eller i det här fallet hund, till respektive roll. Fortfarande fattas nämligen både regissör och skådespelarhund.

– Vi vet inte vem som ska göra hundens roll än. Vi ska leta ordentligt för att hitta rätt hund. Vi vet hur viktigt det här är eftersom det är han som är filmens titel. När vi har fått tag på regissören ska vi alla sitta ned tillsammans och diskutera hur vi hittar den bästa hunden, säger Tucker Tooley.

Kontakt med regissör

Enligt producenterna ser dock regissörsposten ut att snart vara fylld.

– Vi har kontakt med en regissör som vi verkligen gillar, förhoppningsvis kan vi komma överens. Vi vill inte prata om vem det är förrän det är klart, säger Tucker Tooley.

Urval av producenternas produktioner

Visa

Mark Canton:

Den of thieves

Red Plant

300

Land of the Dead

Tucker Tooley:

Limitless

The space between us

Act of Valor

Den of thieves

Källa: IMDB

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet