Räddningstjänsten bekämpar branden i Helgum. Foto: SVT/Fredrik Israelsson

Räddningstjänsten: ”Bevakar en dag till med samma styrka”

Uppdaterad
Publicerad

Skogsbranden vid Norrmossaflon är under kontroll, men under natten mot onsdag har räddningstjänsten ändå fortsatt att bekämpa den med oförminskad styrka. Först under torsdagen planerar man kunna trappa ned.

Branden i Norrmossaflon är spridd under ett stort område, cirka 90 hektar, och det blossar ständigt upp bränder här och där. Men räddningstjänsten beskriver ändå läget som under kontroll.

– All skog har inte brunnit upp där inne, så vi bevakar kanterna med omkring ett tjugotal personer. Området har inte minskat, säger Ulf Lindström, inre befäl vid Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

Branden vid Norrmossaflon

”Det ser bra ut”

Om ingenting oförutsett händer säger räddningstjänsten att man troligtvis kan trappa ned på arbetet under torsdagen. Dock kommer det att glöda länge och vara brandfarligt i området.

– Det ser bra ut just nu och vi bevakar en dag till med samma styrka, säger Ulf Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden vid Norrmossaflon

Mer i ämnet