Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Företaget vill fördubbla kapaciteten Foto: Arkivbilder /Renewcell

Textilåtervinningsföretaget Renewcell i Sundsvall vill fördubbla kapaciteten: ”Stor efterfrågan”

Uppdaterad
Publicerad

Renewcell ska ansöka om ett utökat miljötillstånd för att återvinna ännu mer textil på sin anläggning i Sundsvall. Just nu har företaget tillstånd för återvinning av 60 000 ton textilavfall per år men efterfrågan har visat sig större än förväntat.

Det Stockholmsbaserade företaget bygger sedan ifjol en anläggning i Ortvikens tidigare tryckpappersfabrik i Sundsvall och beräknas vara i full drift någon gång under i år 2022, men planerar redan nu att ansöka om tillstånd för utökad produktion.

Utökningen är tänkt att ske i två separata steg, först en fördubbling av deras kapacitet till 120 000 ton och sedan en utökning till att kunna hantera 440 000 ton textilavfall.

De skriver även i sin kungörelse att återvinningen går i linje med flera av Sveriges miljömål, att minska resursförbrukning och ta kemikalier ur kretsloppet.

Hör vd Harald Cavalli Björkman, marknads- och kommunikationschef i klippet om bakgrunden till den utökade satsningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.