Resenärerna har nu evakuerats till ett bakomvarande tåg. Foto: Privat

Resenärer evakuerade från tåg mitt i skogen

Uppdaterad
Publicerad

Passagerarna i Norrtågs tåg mot Sundsvall tvingades stiga av tåget och byta till ett annat mitt ute i skogen mellan Örnsköldsvik och Kramfors. Detta efter att lokföraren kört mot rött.

Norrtågs tåg 7413 som lämnade Umeå  på väg till Sundsvall strax efter 15.30 på fredagseftermiddagen fick körförbud sedan föraren kört mot rött i Hemrasviken utanför Bjästa.

– Om man kör mot röd signal får man inte fortsätta köra och rutinen är att plocka föraren ur tjänst, säger Ulf Sjöberg, Tågkompaniets pressjour.

Bytte tåg via stege

Han berättar att passagerarna evakuerats från tåget och nu måste vänta in nästa tåg.

– Det finns en driftsplats, en slags perrong, precis där de stannat och de har kunnat stiga på det bakomvarande tåget, berättar han.

En passagerare berättar att de fick kliva på det andra tåget med hjälp av stege. De kommer att landa i Sundsvall en timme senare än beräknat.

Ulf Sjöberg berättar att föraren ska ha kört mot rött av av misstag, enligt den preliminära rapporten.

Bussar ersätter

Det tåg som nu står stilla i Hemrasviken, skulle ha tagit passagerare tillbaka till Umeå klockan 20:18. Det tåget ersätts nu med bussar.

Passagerare som skulle åka till Stockholm kommer missa sin vidareanslutning och bokas om på ett annat tåg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer