Hör Bodil Hansson beskriva Magdalena Anderssons och de olika måttstockarna för kvinnor och män i politiken. Foto: SVT

(S) i Västernorrland vill se Magdalena Andersson som partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart, Socialdemokratiska partidistriktet i Västernorrland sluter upp bakom Magdalena Andersson, det framgår av ett uttalande från samtliga norrländska partidistrikt, . Det innebär nu att frågan är avgjord – Magdalena Andersson blir partiordförande efter Stefan Löfven, om hon tackar ”ja”.

Skogslänen, alltså samtliga regioner i Norrland, är med sina 81 kongressombud, den starkaste regionen. Det innebär att Magdalena Andersson är den kandidat som har störst stöd av alla kandidater, enligt uttalandet.

– Jag tycker hon är den mest kompetenta och erfarna kandidaten. Hon var med och redde ut 90-talets ekonomiska kris, dessutom är hon en tydlig politiker, säger Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande Sundsvall och ordförande för S i Västernorrland.

”I Magdalena Andersson ser vi inom skogslänen den starka, tydliga och enande ledare som Socialdemokraterna behöver. ”, skriver partidistrikten i skogslänen i sitt uttalande.

De menar också att nuvarande finansminister, Magdalena Andersson, är rätt person att ta tillvara den potential som finns i skogslänen.

Socialdemokratiska partiet väljer ny partiledare vid kongressen i början av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.