Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Salusands camping stängdes ner för tre år sedan. Nu ska fastigheten säljas. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Salusands camping till salu – flera intresserade

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka läggs Salusands camping ut till försäljning via fastighetsmäklare. Utropspriset väntas ligga på 4 miljoner kronor, något som med all sannolikhet kommer att leda till budgivning.

– Vi har ett tjugotal intresserade, säger fastighetsmäklaren Maja Sellgren.

Strax söder om länsgränsen mot Västerbotten ligger Salusands camping och havsbad. Campingen har under några år varit nedstängd samtidigt som en konflikt pågått mellan ägaren av fastigheten och konkursboet efter den förre ägaren. Den tvisten löstes efter att Högsta domstolen valt att inte pröva Tingsrättens beslut som ger dödsboet rätten att sälja fastigheten. Nästa vecka läggs campingen ut till försäljning.

– Intresset är stort. Jag har redan idag ett tjugotal intressenter som har hört av sig både till konkursförvaltaren och till mig så känslan är god, säger Maja Grundström.

Stort renoveringsbehov

Den 14 hektar stora fastigheten har, trots den lockande, kilometerlånga sandstranden, stora renoveringsbehov. Örnsköldsviks kommun har sedan tidigare bedömt avloppssystemet på campingen som undermåligt. På fastigheten står också ett flertal byggnader som kräver omvårdnad.

– Den nya ägaren har lite att sätta klorna i kan man väl säga men det kommer att bli fantastiskt bra. Jag är övertygad om att vi kommer att hitta någon som ser potentialen och vill ta det vidare och komma igång med en verksamhet så snart som möjligt, säger Maja Grundström.

Bakgrund till tvisten

Salusands camping har stått utan drift i tre säsonger på grund av en konflikt mellan ägaren och den före detta ägarens dödsbo. Tingsrätten dömde den nuvarande ägaren att återbörda fastigheten till den förre ägarens dödsbo, något som den nuvarande ägaren överklagat både till hovrätten och Högsta domstolen utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer