SAS öppnar flyglinje till Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

I vår börjar SAS återigen att flyga på Örnsköldsvik. Från april blir det fyra dagliga avgångar mellan Örnsköldsvik och Arlanda.

Enligt SAS är det önskemål från regionen som ligger bakom beslutet.

-  Näringslivet i regionen ser mycket positivt på att SAS återupptar trafik mellan Örnsköldsvik och Stockholm. Vårt näringsliv är starkt exportinriktat och beroende av goda flygförbindelser, säger Hans Åström som är ordförande i Handelskammaren Mittsverige och Örnsköldsviks industrigrupp.

För Örnsköldsviks flygplats var det ett välkommet besked.

– Fantastikt roligt. Det är viktigt för hela regionen, både för exportindustrin och turismen. SAS är en viktig aktör på flygmarknaden som vi gärna samarbetar med långsiktigt, säger flygplatschefen Robert Gyllroth till SVT.

LÄS MER: Nextjet i ekonomiska svårigheter

Som mest har tre flygbolag konkurerat om flygtrafiken på Örnsköldsviks flygplats men efter finanskrisen 2008 drog in SAS sina dagliga flygningar.

SAS kommer initialt att trafikera sträckan med flygplanstypen ATR72-600 med 70 stolar per avgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.