SD slarvade med skatten – tusentals kronor i straffavgifter

Publicerad

Sverigedemokraterna i länet har gång på gång slarvat med sina skattedeklarationer och krävts på tusentals kronor i straffavgifter.

SVT har tidigare kunnat berätta om interna bråk och avhopp inom Sverigedemokraterna i Västernorrland. I Sundsvall har lokalavdelningen hamnat i ekonomiskt blåsväder sedan obetalda räkningar blivit liggande.

Förseningsavgifter

Nu visar det sig att partiet också slarvat med skatten. Vid 17 tillfällen sedan maj 2016 har partiets Västernorrlandsdistrikt försummat sina skattedeklarationer. Vid varje tillfälle har partiet fått betala förseningsavgifter sammanlagt hamnat på 10 500 kronor.

Marcus Molinder, Timrå var kassör under en del av perioden:

– Nej, det var givetvis inte bra men partiet hade en postbox som inte tömdes regelbundet. Själv hade jag inte tillgång till den utan det var bara två personer i partiet som hade nycklar, säger han.

Skattefinansierat partistöd

Marcus Molinder som har politiska uppdrag i regionen har nu beslutat att lämna sina uppdrag av hälsoskäl.

Sverigedemokraterna i Västernorrland har i likhet med övriga partier i länet kommunalt partistöd. Partiet får också drygt 900 000 kronor i partistöd från regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD Västernorrland

Mer i ämnet