Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till vänster: Robert Bergh på väg in att meddela de anställda 2014 om att verksamheten flyttas till Hajom och Åbytravet. Se reportaget från den dagen, i oktober 2014. Foto: SVT

Se reportaget från 2014 när Robert Bergh meddelade sin flytt från Bergsåkerstravet

Publicerad

Den 24 oktober 2014 kom beskedet att stortränaren och kusken Robert Bergh lämnar Bergsåkerstravet i Sundsvall. Han hade bestämt sig för att utveckla verksamheten och flytta till Åbytravet i Göteborg.

Han har varit en av travets stora stjärnor under lång tid. Robert Bergh från Sundsvall.

Han har vunnit nästan alla storlopp som går att vinna: Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby, Breeders’ Crown, Elitloppet, Hugo Åbergs Memorial, Jämtlands Stora Pris, Norrbottens Stora Pris, Sto-SM, Prix de France, UET Trotting Masters. Flera av dem mer än en gång, samt flera andra storlopp.

En av de absolut största triumferna var skrällsegern med Nahar i Elitloppet 2013.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en bit av reportaget när Robert Bergh trumfar favoriten Sebastian K och Åke Svanstedt när han vinner på ett regnigt Solvalla 2013. ”Det största jag gjort någonsin”, sa Bergh efteråt. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Invald i Hall of Fame

Under 2022 valdes Bergh in i travsportens Hall of Fame med följande motivering:

”Robert Bergh har under 30 år som A-tränare kontinuerligt tagit fram stjärnhästar och visat både en imponerande bredd och topp. I Sverige har han vunnit nästan allt som går att vinna och han har även vunnit stora segrar utomlands. Med över 5 000 tränarsegrar tillhör han Sverige-toppen.”

I videon ser du när Robert Bergh ska meddela sin personal om flytten och travbanechefen Jens Berglund berättar att det blir tufft att ”fylla skorna” efter stortränaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.