Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två olika vallöften – vilka konsekvenser får det? Hör Lena Asplund (M) och Viktoria Jansson (M) i klippet.

Djup spricka inom Moderaterna i Västernorrland om Sollefteå sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett parti, två kommuner och två vallöften som går helt stick i stäv. Medan moderater i Sundsvall kampanjar för att lägga ner Sollefteå sjukhus så går deras partikamrater i Sollefteå till val för det rakt motsatta. Frågan är hur väljarna ska förstå hur partiet både vill lägga ner Sollefteå sjukhus – och satsa på det, samtidigt.

Sjukhusfrågor är ju regionens ansvar, men det har inte hindrat att sjukhusen har hamnat högt på den kommunala dagordningen i både Sundsvall och Sollefteå. För Moderaterna har det nu orsakat en rejäl spricka – och det handlar om Sollefteå sjukhus.

Hur ska väljarna förstå detta – två vallöften som är helt motsatta? Hör Lena Asplund (M), kommunpolitiker i Sollefteå och hennes partikamrat Viktoria Jansson (M) som står både på listan i kommunvalet i Sundsvall och valet till regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet