Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Ångman är gruppledare för Centerpartiet i Solleftå. I årets val kandiderar han till riksdagen. ”Det krävs ett statligt omtag när det gäller sjukvården”, tycker han. Foto: pierre ragnehag

Centerpartiet i Sollefteå vill göra Sollefteå sjukhus till valfråga

Publicerad

Regionledningen har hittills begravt frågan om Sollefteå sjukhus, menar Centerpartiets gruppledare i Sollefteå, Anton Ångman. Hans parti tänker driva frågan om sjukhusets framtid i kommunalvalet.

– Vi fortsätter ha en enad front, säger han.

I SVT:s valkompass står det klart att sjukhusfrågan ligger högt på dagordningen för Centerpartiet i Sollefteå.

Att återöppna BB och akutkirurgi – som lades ner för fem år sedan -  markerar partiet som ”extra viktigt” i sina svar.

Val 2022

– Jag är övertygad om att det lokala utvecklingsarbetet som görs här kommer att kunna utveckla sjukvården och på sikt kan göra det möjligt att öppna verksamhet som har lagts ner, tror han.

”Regionledningen har begravt frågan”

– Om politiken hjälper till kommer det gå väldigt mycket fortare, säger han. 

Att det här är en fråga som ligger på regionen och inget som kommunen behöver ta ansvar för är inget som hindrar kommunpolitikerna att driva frågan tycker Anton Ångman som tycker att regionledningen hittills valt att begrava frågan.

– Frågan om sjukhuset är viktig, säger han och menar att det finns en samsyn hos partierna i Sollefteå när det gäller sjukhuset.

– Vi fortsätter att ha en enad front i den här frågan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet