Sjukhusutspel stoppar Elin Nilsson (M) som ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Elin Nilsson (M) var valberedningens förslag till vice ordförande i Moderatkvinnorna i Västernorrland. I stället valdes hennes motkandidat. Och det var delvis hennes kritiserade utspel om Sollefteå sjukhus som låg henne i fatet.

Moderaten Elin Nilsson (M) hamnade i blåsväder när hon tyckte att Sollefteå sjukhus borde läggas ned. Bland annat krävde en av hennes partikamrater att hon skulle uteslutas ur partiet.

När den nya styrelsen för moderatkvinnorna i Västernorrland skulle väljas var hon valberredningens förslag till vice ordförande. Men i stället gick posten till hennes motkandidat.
– Det här var en markering för det jag sa om Sollefteå sjukhus, säger hon.

Men hon är ändå positiv till valet och ångrar inte sitt utspel om Sollefteå sjukhus.
– Jag tycker att det borde hända oftare att man lyfter fram motkandidater, jag tycker att man ska kunna prata för olika kandidater.

Annars ser hon andra problem med stämman:

– Det är ett större problem att partiet hade en enda motion på länsförbundsstämman – om hur vi fördelar pengar internt. 15 motioner kom från MUF, varav de ville avslå alla utom en. Det är ett riktigt problem, säger Elin och fortsätter:
– Vi står inför stora utmaningar med urbanisering och framför allt kvinnors utflyttning från Norrland. Här borde Moderaterna gå först i utveckligen och ta fram konkreta förslag. Jag saknar den länsgemensamma politikutvecklingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer