Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
15-åringen hade flyttat till sin pappa i Turkiet för att komma undan Foxtrotnätverket – men en dag var både pojken och hans pass borta. Han satt då på flyget till Sverige med tre gängkriminella. Foto: Ur polisens förundersökning

Så kidnappades 15-åringen av kriminella gänget för att döda i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En av 15-åringarna som misstänktes för skjutningen i Bosvedjan i Sundsvall december 2022 flyttade utomlands för att komma undan kriminella gängmiljöer.

Men han hann inte ens börja skolan i sitt nya hemland Turkiet. En dag var både 15-åringen och hans pass spårlöst borta. Han hade flugits hem av ett kriminellt nätverk.

SVT Västernorrland har tidigare berättat att 15-åringen tiden före skjutningen i Bosvedjan fördes bort från sina föräldrar för att bli våldsutförare åt det kriminella nätverket Foxtrot.

Nu kan SVT avslöja hur det gick till när 15-åringen rövades bort från sin pappa i Turkiet – av en högt uppsatt gängkriminell och två av hans hantlangare.

Knarkkriget i Sundsvall

SVT har tagit del av ett PM om händelsen som nyligen upprättats av polisen. Det infördes i ett mycket sent skede i förundersökningsmaterialet kring det stora gängmålet i Sundsvall från förra vintern, som nu gått upp i hovrätten för prövning.

Friades i hovrätten

15-åringarna frikändes från mordförsöket i Bosvedjan i Sundsvall. Läs mer här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkkriget i Sundsvall

Mer i ämnet