Flygbolaget Nextjets passagerare trodde de var på väg till Göteborg men landade i Luleå. – Det som verkar ha skett är en rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger Nextjets marknadschef Henning Lindberg. Foto: Johan Nilsson / TT

Skulle till Göteborg men hamnade i Luleå

Publicerad

34 passagerare klev ombord på ett flygplan i Sundsvall som de trodde skulle ta dem till Göteborg, men i stället landade planet i Luleå.
– Det som verkar ha skett är en rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger Henning Lindberg, Nextjets marknadschef.

På grund av dåligt väder fick flygbolaget Nextjet ställa in en flygning från Sundsvall till Göteborg på måndagen. Den informationen verkar aldrig ha nått flygplatsen i Sundsvall eller passagerarna, skriver Aftonbladet.

Enligt informationen som passagerarna fick var planet till Göteborg försenat.

I stället för att lyfta vid 17-tiden skedde ombordstigning vid 20-tiden. Passagerarna scannade sina boardingkort och planet lyfte. När de sedan landade var passagerarna ombord förvånade över att de hamnat i Luleå.

– Då blev jag inte så glad. Det har ju varit struligt i all trafik hela vintern, men detta är bland det sjukaste jag varit med om, säger Sundsvallsbon Charlotte Vikström till st.nu

Henning Lindberg, Nextjets marknadschef, bekräftar att något gått fel. Men det är oklart exakt vad som har hänt.

– Det som verkar ha skett är en rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger han till Aftonbladet.

Passagerarna kommer att flygas till Göteborg under tisdagen, efter en natt på hotell i Luleå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

nextjet

Mer i ämnet