Slink In får nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Socialtjänstens verksamhet för människor i socialt utanförskap, Slink In, har nu fått nya lokaler.

Sedan länge har det varit klart att verksamheten för stadens hemlösa och andra ”i socialt utanförskap” måste flytta från dagens lokaler på Skeppargatan. Men det har varit svårt att hitta lämpliga lokaler.

På Slink In har gästerna möjlighet att få råd och stöd, ringa och träffa olika myndigheter, fika för självkostnadspris och läsa dagstidningar.

Slink In

Nu är det klart att huset ”Solgläntan”, en fd förskola på Villagatan, ska inhysa verksamheten i framtiden.

– Flytten till nya lokaler är en viktig del i vår satsning på att utveckla Slink Ins verksamhet. Vi skjuter nu också till en egen verksamhetsbudget på 50 000 kronor för denna utveckling, säger Malin Larsson (S), socialnämndens ordförande.

SKIFU

Det kommer att ta ungefär två månader för Slink In att flytta in i de nya lokalerna, trots att SKIFU fastigheter som äger lokalerna de i dag huserar i, sagt att hyreskontraktet går ut 1 mars och att de inte ska få fortsätta hyra.

– Det är en kommunal verksamhet och vi har gjort upp med SKIFU, säger Mikael Lindberg, affärsområdeschef vid Socialförvaltningen.

Ny verksamhet

Flytten innebär också att verksamheten delvis kommer att förändras. Under förmiddagarna kommer det fortsatt att vara ”drop in”. Men under eftermiddagarna kommer Slink In att ha riktad verksamhet i grupp och individuellt. Det kan handla om fysisk träning, kost och matlagning, tjejgrupp, killgrupp, samhällsinformation och träffar av olika slag meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Äntligen får vi nya lokaler. Jag har många idéer. Träna tycker jag är kul. Vi hade några tjejer som ville rida, säger Marika Ejleström, handledare på Slink In.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slink In

Mer i ämnet